Voor het laatst...

4 juli 2024

Wekelijks, misschien wel dagelijks lopen we tegen dingen aan die we 'voor het laatst' doen. Voor het laatst hebben we de schoonmaakavonden gehad, voor het laatst kwam de fotograaf op school, voor het laatst werken we aan de rapporten voor de kinderen, etc.  

De Prediker zegt het: Alles heeft een bestemden tijd, en alle voornemen onder den hemel heeft zijn tijd. (…) Ik weet, dat al wat God doet, dat zal in der eeuwigheid zijn, en er is niet toe te doen, noch is er af te doen; en God doet dat, opdat men vreze voor Zijn aangezicht.

Het is onverdiend groot als alles wat gebeurt de ware Godsvreze mag uitwerken.

In de schoolkrant hopen we kort terug te blikken op de tijd die achter ons ligt.

De laatste weken…
Er gebeurt veel. De school wordt leger. Veel wordt opgehaald of opgeruimd. Vrijwel alles heeft een nieuwe bestemming gekregen. Een deel van het meubilair gaat naar Oost-Europa, digiborden gaan naar een andere school en sommige dingen worden overgenomen door Ayoub, de school die na de zomervakantie onze lokalen en ruimtes gaat gebruiken.

Met elkaar zorgen we ook voor een aantal fijne activiteiten. De kinderen leren de laatste weken ook veel door te ervaren. Een wandeling op de hei, bezoek aan een boerderij, werken aan een project etc. 

Ook als personeel zijn we een dag uit geweest. Het is mooi om te ervaren dat de band goed was en is. Dat zal het afscheid op 12 juli wel moeilijker maken. Maar het is goed, dat we op deze manier straks uit elkaar mogen gaan. Met de herinnering dat we met elkaar, zij het in gebrek, het goede voor de school hebben gezocht.Terug naar het nieuwsoverzicht