Thuisonderwijs

17 december 2020

Opnieuw hebben wij het onderwijs en de zorg voor de kinderen moeten teruggeven aan u als ouders. Dat gaat ons best aan het hart. Niet dat we geen vertrouwen hebben in hoe u dat doet. In veel opzichten is er niemand die beter voor de kinderen kan zorgen als u.

Bij de vorige schoolsluiting hebben we gezien hoe u uw best hebt gedaan om de kinderen te begeleiden. Daar hebben we veel waardering voor en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het opnieuw best wel zal gaan lukken.

Het is misschien wel goed om er eens op te wijzen hoe belangrijk het is dat u als ouders belangstelling toont voor het onderwijs aan uw kinderen. Niet alleen nu, in een situatie van schoolsluiting, maar ook als de school gewoon open is.

Als de kinderen weten dat u het onderwijs belangrijk vindt, zijn ze meer gemotiveerd, doen ze beter hun best en blijft het geleerde beter hangen. Vraag daarom gerust eens waar de kinderen op school mee bezig zijn.

Dat geldt in de eerste plaats de Bijbelvertellingen, het psalmversje en de catechismusvraag. Als ze bij uzelf al wat weggezakt zijn, is het niet verkeerd om ze weer eens met de kinderen mee te leren.

Het geldt ook voor de andere vakken: het lezen in groep 3, de jager- en bakker-woorden in groep 4, het digitale klokkijken in groep 5, de tafels in groep 6, het lijdend voorwerp in groep 7 en de spelling van Franse leenwoorden in groep 8. 't Zijn zo maar wat voorbeelden.

Dat neemt allemaal natuurlijk niet weg dat het thuisonderwijs voor u best belastend kan zijn. Daar hebben wij alle begrip voor. Als we u kunnen helpen, neemt u dan gerust contact met ons op.Terug naar het nieuwsoverzicht