Vakantie

26 oktober 2020

De eerste vakantie van dit schooljaar ligt al weer achter ons. Wat was het fijn om even een weekje te kunnen ontspannen. Dat hebben we nodig, zeker ook in de spannende tijden die we nu beleven.

We zijn erg blij dat het schoolleven gewoon zijn voortgang kan hebben. Dat is voor iedereen toch het beste. Het thuisonderwijs van dit voorjaar, daar verlangen we niet naar terug.

Hoewel wij als school geen grote zorgen hebben, realiseren we ons dat die zorgen er bij u wel kunnen zijn: zorgen om de gezondheid van ouders, zorgen om werk en inkomen, zorgen misschien ook om de kerkdiensten. We wensen u allen veel sterkte toe.

Deze week vieren we weer hervormingsdag. Ook op school staan we met elkaar stil bij de daden van de Heere in de tijd van de Hervorming. In een menselijkerwijs hopeloos donkere tijd deed Hij opnieuw het Licht opgaan. In menselijkerwijs hopeloze omstandigheden hielp Hij Zijn volk uit en verloste hen van de boze en allerlei boze machten. Hij betoonde Zich te zijn een Toevlucht voor de Zijnen. En dat is Hij nog.

Als we daar iets van mogen beseffen, dan kunnen we volgende week ook dankdag houden, zelfs in een tijd van Corona. Laten we Gods onverdiende zegeningen tellen, een voor een. En al zou hem alles ontvallen, dan mag Gods kind toch zeggen: "Ik heb mijn God, dat is genoeg."Terug naar het nieuwsoverzicht