Oudercommunicatie

20 juli 2017

Wat doen ze op school? Krijgt mijn zoon of dochter extra begeleiding? Door wie en wanneer? Zomaar wat vragen die op kunnen komen bij u als ouders. Terechte vragen ook. De afgelopen maanden zijn we nauwkeurig nagegaan op welke wijze we u als ouders (zullen gaan) informeren. Een goede onderlinge informatie-uitwisseling is van belang voor u en ons.

Daarom willen we u alvast een inkijkje geven in de wijze waarop we dit willen (blijven) doen. Dit schooljaar zijn we begonnen met de zogenaamde startgesprekken (een gesprek aan het begin van het schooljaar met de leerkracht van uw kind, over de manier waarop we - samen - uw kind het beste kunnen begeleiden). Dit werkt naar tevredenheid en iets wat goed functioneert moet zeker blijven bestaan!. Voor deze startgesprekken, de contactavonden, de informatieavond e.d. zullen we u per brief informeren en uitnodigen. Wat gaat veranderen is de manier waarop u door de leerkracht van uw kind of door de IB-er geïnformeerd gaat worden als er voor uw zoon of dochter een hulpplan opgesteld is. Tijdens het startgesprek zal worden aangeven of uw kind een hulpplan krijgt. Het nieuwe plan zal worden opgesteld en aan u gemaild worden. Na 10 weken evalueert de leerkracht het hulpplan. Zijn de doelen behaald? En stelt een nieuw hulpplan op. Aan welke doelen gaan we de komende 10 schoolweken aan werken? Het geëvalueerde hulpplan van de afgelopen periode mailen wij eveneens mét het nieuw opgestelde hulpplan naar u toe. Op deze manier blijft u betrokken bij de specifieke doelen voor uw kind. Belangrijk: voordat uw kind een hulpplan krijgt, is er eerst met u hierover contact geweest.

Als uw zoon of dochter een ontwikkelingsperspectief (OPP - Voor toelichting zie de schoolgids paragraaf 5.3.3) heeft, verloopt het contact voornamelijk via de IB-er en hoopt deze u per mail of telefonisch uit te nodigen voor een gesprek of op de hoogte te brengen van bepaalde veranderingen en/of keuzes die gemaakt moeten worden. De IB-er heeft altijd (voor- of achteraf) overleg met de leerkracht van uw kind (als eerstverantwoordelijke voor de begeleiding), zodat alle betrokkenen dezelfde informatie hebben.



Terug naar het nieuwsoverzicht