Samenvoegen groepen op de middag

28 november 2016

Aan het einde van het vorige cursusjaar zijn de ouders geïnformeerd over het samenvoegen van de groepen op donderdag- en vrijdagmiddag. Om op een verantwoorde manier in te spelen op het krimpende leerlingenaantal is er voor gekozen de groepen 3, 4 en 5 en de groepen 6, 7 en 8 op deze twee middagen samen te voegen. Groep 3 t/m 5 telt totaal 15 leerlingen en groep 6 t/m 8 telt 18 leerlingen. De rest van de week blijven de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 apart.

Hoe worden deze middagen ingevuld? Zoals vorig jaar aangegeven hopen we u op de hoogte te houden middels nieuwsbrieven en schoolkrant. Hierbij wat informatie.

Op dondermiddag geven we o.a. muziek en gymnastiek. Deze vakken lenen zich tot op zekere hoogte voor het werken met een samengestelde groep. Uiteraard wordt er binnen de groep gevarieerd welke taken en opdrachten de leerlingen wel en niet hoeven te doen. Zo geven we de kinderen tijdens handvaardigheid/beeldende vorming (vrijdagmiddag) niet allemaal dezelfde opdracht met dezelfde eisen.

Op vrijdagmiddag staat er eerst van 12.45 - 13.30 uur technisch lezen met groep 4 t/m 6 op het programma. Daarna geeft Juf Bakker - Boonzaaijer van 13.30 - 14.05 uur Biologie aan groep 5-6. Op deze manier worden de groepen bij bepaalde lessen toch gesplitst en heeft groep 3 aan het begin van de vrijdagmiddag drie kwartier apart taal/spelling! Vervolgens geven we handvaardigheid/beeldende vorming.

We hebben de afgelopen periode van de zijde van de ouders verschillende ideeën en/of vragen over de bovengenoemde werkwijze ontvangen. Uw meedenken is waardevol. Spreek gerust één van ons aan met mogelijke vragen of suggesties!



Terug naar het nieuwsoverzicht