Plusgroep

29 september 2016

Ook dit jaar hebben we op school een aantal plusgroepen. Eén uur per week maken leerlingen die meer uitdaging nodig hebben opdrachten rondom een bepaald thema, o.l.v. een plusgroepjuf.

Donderdag 22 september zijn we gestart en de berichten zijn positief!

De plusgroepen worden dit jaar begeleid door mw. Bezemer en starten vanaf groep 5.

Mevr. Bource en mevr. Kok zijn gestopt met de plusgroep en vanaf deze plaats willen we hen heel hartelijk bedanken voor alle jaren dat ze zich hebben ingezet voor deze leerlingen.

We hebben dit gewaardeerd!

In tegenstelling tot voorgaande jaren hanteren we nu de scheiding tussen groep 5-6 en 7-8 niet zo strikt, maar werken we klas doorbrekend; we hebben gekeken welke leerlingen qua niveau en interesses bij elkaar ‘passen’. Dit heeft als voordeel dat er meer recht gedaan kan worden aan de gaven en talenten van een kind en dat de mogelijkheid blijft dat er een leerling, indien van toepassing, uit groep 3/4 t.z.t. kan instromen in één van de plusgroepen.

Verder hebben we het voornemen om vanaf de herfstvakantie met doelen en vaardigheden te werken. Hierbij is de leerkracht, de plusgroepjuf en het kind betrokken en wordt er nog meer, ook in de plusgroep, doelgericht en effectief gewerkt.

Ook zal er meer aandacht besteed gaan worden aan de afstemming tussen het werken in de plusgroep en het werken in de reguliere groep.

De ouders van de leerlingen die in de plusgroep deelnemen, zijn door de leerkrachten van groep 5-8 hierover geïnformeerd.



Terug naar het nieuwsoverzicht